Pasiunea pentru drumeție, pentru munte și fotografie, îţi dă imboldul de a te trezi la orele când somnul e cel mai dulce, pentru a surprinde un nou răsărit, dar şi răbdarea de a aştepta magicul apus; de a căuta mereu unghiul perfect şi de a imortaliza impresionanţi pereţi înalţi, netezi şi subţiri, înguste, neregulate şi friabile creste de munţi, sălbatice şi neumblate jgheaburi, văzduhuri albastre, nori jucăuși și raze mângâietoare şi de a te lăsa cu totul absorbit de acest paradis în care astăzi încă mai domneşte liniştea pe care spiritul ocrotitor al Naturii a revărsat-o, desăvârșind-o. 
Dorul de ţăranul român sadea, trudit la trup şi curat la suflet, graiul lui viu și vorba lui neaoșă, te îmbie să revii la matca sorgintei şi din poveştile bătrânilor, din tradiţiile lor, din legendele locurilor, din cutii prăfuite cu notiţe şi hârtii îngălbenite, din cărţi valoroase şi din hărţi rare, scrise într-o limba parcă imposibilă, din bogatul tezaur de toponime, să scoţi din neştiinţă şi din uitare sute de numiri de munţi, de văi şi de pâraie, să aduni gândurile în rânduri şi rândurile în articole şi-n dar să le dăruieşti ca să le întregeşti valorile lor strămoşeşti.

PORTOFOLIU:

2016, 17 decembrie: Vernisaj Expoziție de fotografie, ”În alb mă troieneai și îmi cântai colinde-n miez de iarnă”, Galeria Era, Central Plaza Hotel Piatra-Neamț;
2016 – Locul I Concursul „Secvențe urbane din Neamţ” organizat de Clubul Rotaract Piatra-Neamt, cu fotografia „Lumina noului peste tot ce-a fost vechi”;
2016 – Diplomă de Excelență a Asociației Culturale Hangu pentru descoperirea și promovarea istoriei ”Catedralei de la Hangu”;
2016 – Mențiune – Concursul judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, cu tema ”Toamna în satul nemțean”;
2015 – Locul I Concursul „Cadre de toamnă din Neamţ” organizat de Clubul Rotaract Piatra-Neamt, cu fotografia „Turnul spre infinit”;
2015 – Locul III Concursul judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, secţiunea ”Satul de altădată”
2014 – Menţiune – Concursul judeţean de fotografie FOTO(ETNO)GRAFIA, organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, secţiunea ”Satul de altădată” cu fotografia ”Catedrala de la Hangu”.
2012 – Premiul de Excelenţă al Fundaţiei Culturale ”Valea Muntelui” pentru articolul ”In Memoriam, dr. Gheorghe Iacomi” (http://www.eusuntdaniela.ro/in-memoriam-dr-gheorghe-iacomi/)

COPYRIGHT (©)

Autoarea acestui site este o persoană fizică care în urma unui efort creativ independent a realizat o creaţie. De aceea a folosit simbolul © pentru a avertiza terţii asupra caracterului protejat al creaţiei sale.
Autoarea doreşte ca materialele de pe acest site – texte, fotografii, filme – să nu fie copiate, reproduse, republicate, descărcate, prezentate, difuzate sau transmise în vreun fel fără acordul acesteia şi fără menţionarea numelui ei.
Autoarea nu permite adaptarea, modificarea sau crearea unui alt articol pe baza oricărui material aflat pe acest site sau folosirea lor pentru orice alte scopuri.

CONTACT

Mă puteți contacta fie pe e-mail, prin formularul de Contact disponibil pe acest blog, fie prin mesaj, prin intermediul paginii active pe rețeaua de socializare Eu Sunt Daniela.

20 de comentarii

 1. Te invitam sa faci parte dintr-un proiect pe termen lung care it va aduce un plus de trafic pe viitor si iti va da backlink-uri curate.
  Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi cu RSS-ul tau la noi pe site, iar articolele tale vor fi importate automat.
  Nu vom importa tot continutul, doar titlul si un paragraf. Practic va functiona precum toateblogurile.ro doar ca importul se va face automat, tu nu trebuie sa adaugi nimic manual.
  Pentru mai multe detalii intra pe:
  http://bloguri.net/de-ce-sa-adaug-blogul-meu/

 2. Săndulache Gabriel

  Draga Daniela,

  Numele meu este Gabriel Săndulache şi sunt cadru didactic la UTI, depart. de Mas. terestre si cadastru, iar prezentările tale despre Ceahlău – un munte de toponimii sunt excelente.Cred ca ar merita prezentate la Conferinţa Naţională de Toponimie şi Geografie Istorică din 24.10.2014 de la facultatea de Geografie a Univ. Bucureşti.Ce părere ai?

  Cu stimă,

  Gabriel Săndulache

 3. Filip Alexandrescu

  Stimata doamna Daniela,

  Ma numesc Filip Alexandrescu si sunt bursier al colegiului Noua Europa. In cadrul acestei burse, realizez o cercetare privind stramutarile de la Bicaz din anii 1950-60. (Titlul proiectului meu il gasiti la adresa http://www.nec.ro/fundatia/nec/about_us/fellows/pfell.htm – la sectiunea „2013-2014 NEC Odobleja Fellows”). Miercuri, pe 27 noiembrie, voi realiza o prezentare privind cercetarea mea si as dori sa va intreb daca pot folosi cateva fotografii de pe site-ul Dvs (http://eusuntdaniela.ro/plimbare-pe-banchiza/#more-392). Daca sunteti de acord, evident ca voi cita sursa, adica site-ul Dvs. De asemenea, daca sunteti de acord, ati putea sa imi trimiteti poate fotogafiile de pe site, la o rezolutie mai mare (am vazut ca nu toate de pe site se pot mari).

  In spiritul reciprocitatii, sunt de acord sa va trimit pentru informatia Dvs. prezentarea mea.

  Cu respect,
  Filip Alexandrescu

 4. Buna! Accesand tb.ro zilele acestea, blogul tau mi-a sarit in ochi-iubesc muntele. Frumos!

 5. Va rog sa ma contactati pentru o oferta de colaborare legata de site-ul dvs.

 6. Daniela, FELICITARI!!! Am descoperit un om minunat in persoana ta care iubeste muntele meu drag, Ceahlaul!!!!Mult SUCCES in continuare si spersa facem o echipa minunata impreuna pe muntele nostru!!!

 7. Mulţumesc şi La Mulţi Ani, dragă Ella! Sper să adaug curând cât mai multe articole.

 8. foarte frumos ce am gasit aici pe site … felicitari ca promovezi natura si zona neamtului!

  keep walking…

 9. MIHAI -CRISTIAN HANGANU

  NU PUTINE SUNT MOMENTELE CAND MA INCEARCA NOSTALGIA TINERETII PRIVINDU-TI POZELE….SINGURA DISTRACTIE ERA SA MA INTALNESC CU PRIETENII LA CABANA DOCHIA….SA STAU SI SA ASCULT POVESTILE …DOMNULUI CARE AVEA CORTUL PERMANENT ..PUTIN LATERAL DRAPTA DE CABANA…SI RAUTACIOS SA RASTALMACESC ABREVIEREA CMN..( CUSTODE AL MONUMENTELOR NATURII)…CU RAUTACIOSUL SENS..DE CARE IMI ESTE RUSINE SA AMINTESC…PRIMA OARA CAND AM COBORAT IN AVENUL DION GROTA PATRATA…SI…DAR … MULTUMESC PENTRU IMAGINI SI …BLOGUL ESTE FANTASTIC…FELICITARI

 10. FASCINANT! … Sunt minunății aici Daniela! … Nici nu știi ce mult mi-ai înseninat ziua asta înnourată dragă Daniela. Mulțumesc pentru frumusețile aici adunate!

 11. Foarte frumos blogul! Felicitarile mele sincere 🙂

 12. Superb! Ce bijuterie… Multumesc!

 13. Felicitari si multumiri…din cate pricep eu faci o adevarata munca de cercetare stiintifica;Am avut fericirea sa vad unul singur din multimea lacurilor glaciarte …MIJA…o dumineca superba(1985) in care elevii mei m-au urcat pentru prima data pe un telescaun …am urcat sub Carja , coborand la acest lac, unde am zabovit pret de o ora, ca seara , sa ajungem acasa per pedes ; cred ca vreo 20 de km ;lacul Mija mi s-a parut a fi mult mai adanc …pana astazi pastrez vie imaginea /imaginile si oameniii acelei drumetii , cu adevarat montane.Si uite… cum dumneata peste ani -imediat se fac 30 -prin munca ,activitatea si pasiunea dumitale ai reusit sa-mi creezi cateva momente de mare satisfactie spirituala si comuniune umanistica. Intr-o lume ce, in fapt ,distruge, mai mult decat ocroteste,conserva ,purifica si dezvolta fiinta umana ca fiinta sociala prin excelenta. Intr-un mediu care nu are a fi aparat ,conservat si promovat decat prin OAMENI,OAMENII OAMENI . TE ASIGUR CACI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE DUMNEATA ESTI UNUL DINTRE ACEI MULTI /PUTINI CE MERITA IMBRATISAREA CALDA A MUNTILOR SI MAI CU SEAMA A LACURILOR GLACIARE .

  1. Vă mulțumesc la rândul meu pentru frumoasele Dvs. cuvinte!
   Aveți dreptate, în cei peste 20 de ani de drumeții montane am descoperit și eu – în cele mai sălbatice și nemaipomenit de frumoase locuri – o lume aproape distrusă din lipsă de ocrotire. Voi insera în curând și o categorie foto în care voi adăuga imagini din locuri mai puțin umblate de către consumatorii de turism de rând.
   Vă mulțumesc pentru atenționare. Am făcut corecțiile respective. Se pare că după un cut/paste din Excel în Word am pierdut un rând, astfel că de la Zănoaga Stânii până la Mija cele șase rânduri erau decalate în sus cu unul, iar erorile au fost atât la altitudini, suprafață cât și la adâncime.

 14. sper ca anul viitor sa fiu si eu mai aproape de munte… fizic vorbind. sufletul mi-e mereu acolo…

 15. Astept cu nerabdare articolele tale foarte bine documentate 😉

 16. remarcabil, totul!!!
  de exceptie!
  fotografii, vorbe, intr-un cuvant: o imensa traire aproape de munte si de oameni!
  felicitari, Daniela!

 17. Sarut mana !
  Succes in noua preocupare !

  1. astept cat mai multe lucruri frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conținut protejat de autor!